Sillcocktail med potatis, äpple och ingefära

Sillcocktail med potatis, äpple och ingefära

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Bufféportioner

    • 4 filé

      5-minuterssill
    • 1 msk

      Dillfrö
    • 2 styck

      Äpple (granny smith)
    • 2 cm

      Ingefära
    • 4 styck

      Små färskpotatis
    • 2 styck

      Ägg
    • 4 msk

      Gräddfil
    • 4 kvist

      Dill
    • 0.50 styck

      Rödlök
  • Gör så här:
    1. Koka potatis. Ta upp filéer ur lagen, spara lagen. Tillsätt dillfrö i lagen. Skär filéer i bitar. Lägg tillbaka i lagen.  Koka ägg i 10 minuter.

    2. Skala och tärna äpplen fint. Strimla ingefära väldigt fint. Plocka dill och lägg i kallt vatten. Skiva potatisen när den kallnat. Skala ägget och dela på 4. Skala och skiva rödlök.

    3. Lägg i ett glas potatis, sill, äpple, gräddfil, ingefära och ägg. Garnera med rödlöksringar och dillvippa.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Till gruppen salt rå fisk räknas främst olika sorters inlagd sill. Utmärkande är sältan, men i övrigt är smakrikedomen mycket varierande. Delvis mot våra principer, men av praktiska skäl har vi samlat flertalet inlagda sillsorter här. Inlag  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
Om oss