Sill- och färskpotatissallad (buffé)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Sill- och färskpotatissallad (buffé)

  • 1 voting
    1Recension
    • 30 min

    • 9 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    12 Bufféportioner >

    • 2 kilo

      Potatis (färsk)
    • 350 gram

      Inlagd sill
    • 100 gram

      Sockerärter
    • 1 st stor

      Rödlök
    • 50 gram

      Rucolasallat
    • 1 knippe

      Dill
    • 1 dl

      Olivolja
    • 1 styck

      Citron
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Borsta potatisen ren och koka. Låt svalna.

    2. Skär sockeräter i tunna stavar. Skala, halvera och skiva löken.

    3. Blanda potatis, sill, sockerärter, rödlök och rucola i en stor bunke.

    4. Häll på olivoljan och pressa över citronjuice. Salta och peppra.

    5. Finhacka dill och strö över. Ställ svalt innan servering.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Till gruppen salt rå fisk räknas främst olika sorters inlagd sill. Utmärkande är sältan, men i övrigt är smakrikedomen mycket varierande. Delvis mot våra principer, men av praktiska skäl har vi samlat flertalet inlagda sillsorter här. Inlag  LÄS MER
Kockens tips!

En normalportion huvudrätt väger ungefär 500 gram. På en buffé bör man räkna med mera, upp till 1 kg tillagad mat per portion om det skall vara rikligt och för att man ofta äter mer vid buffé, samt att åtgången av olika rätter är ojämt fördelat. Naturligtvis blir det då rester över.

Rekommendation: Spara önskade bufférätter i Menyse och räkna ihop att summa vikt blir mellan 500 gram till 1 kg per gäst. Justera vid behov mängderna genom att ändra antalet portioner.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Sill- och färskpotatissallad
0 voting
Inlagd sill

Inlagd sill

20 minEnkelt

Om oss