30 min
9 Ingredienser
Enkelt
Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
12 Bufféportioner >
2 kilo
Potatis (färsk)350 gram
Inlagd sill100 gram
Sockerärter1 st stor
Rödlök50 gram
Rucolasallat1 knippe
Dill1 dl
Olivolja1 styck
CitronSalt & peppar
KOCK: AnneAnne
Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu
En normalportion huvudrätt väger ungefär 500 gram. På en buffé bör man räkna med mera, upp till 1 kg tillagad mat per portion om det skall vara rikligt och för att man ofta äter mer vid buffé, samt att åtgången av olika rätter är ojämt fördelat. Naturligtvis blir det då rester över.
Rekommendation: Spara önskade bufférätter i Menyse och räkna ihop att summa vikt blir mellan 500 gram till 1 kg per gäst. Justera vid behov mängderna genom att ändra antalet portioner.