Sikbadj

Sikbadj

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 30 min( + 24 h )

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    6 Portioner

    • 700 gram

      Lamm (grytbitar)
    • 1 msk

      Koriander (mald/stött)
    • 1 msk

      Mynta (torkad)
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 5 msk

      Apelsinjuice
    • 0.50 dl

      Olivolja
    • 1 msk

      Spiskummin (mald)
    • 1 styck

      Gul lök
    • 150 gram

      Torkade aprikoser
    • 50 gram

      Dadlar (utan kärnor)
    • 6 dl

      Köttbuljong
    •  

      el. vatten + konc. fond
    • 2 msk

      Sesamfrö
  • Gör så här:
    1. Blanda lammkött med apelsinjuice och örter. Marinera över nattten.

    2. Blötlägg aprikoser i vatten som precis täcker. Skala och skiva lök.

    3. Tag upp lammet men spar marinaden. Hetta upp en stekpanna. Bryn lammet i olja. Lägg över i en gryta. Stek löken. Lägg i grytan.

    4. Tillsätt marinaden, vattnet från aprikoserna, aprikoserna, dadlar och buljong. Koka sakta på låg värme under lock i cirka 1 timme tills lammet börjar kännas klart. Ta av locket mot slutet av koktiden så att en del av vätskan kokar bort och såsen tjocknar.

    5. Koka gärna lite saffransris att servera till. Strö över sesamfrön. Servera.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Lammrätter är ofta kryddiga, gärna på klassiskt vis med vitlök och rosmarin. Lammrätter kan också vara kryddiga tack vare en kryddig marinad.  LÄS MER
Kockens tips!

Denna lammrätt hittar man i Tunisien.

Kommentar
Om oss