Sesamlax på asiatisk gröntBild av Lina Eriksson

Sesamlax på asiatisk grönt

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 15 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 700 gram

      Laxfilé (med skinn)
    • 250 gram

      Äggnudlar
    • 250 gram

      Wokgrönsaker (fryst)
    • 1 styck

      Paprika (röd)
    • 1 styck

      Broccoli
    • 2 styck

      Pak Choy
    • 3 msk

      Sojaolja (el. majsolja)
    • 1 msk

      Sesamfrö
    • 1 dl

      Jordnötter
    • 2 dl

      Kokosmjölk
    • 1 tsk

      Currypasta (röd)
    • 0.50 tsk

      Salt
    • 2 tsk

      Strösocker
    • 1 tsk

      Ättika
    • 1 styck

      Lime
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 175°C.
    2. Koka upp vatten. Låt nudlar koka 3 minuter. Skölj i kallt vatten.
    3. Skär lax i mellanstora bitar. Blanda soja och sesamfrön. Pensla blandningen på laxen och låt marineras.
    4. Dela broccoli i små buketter. Skiva paprika och pak choi i bitar. Stek broccoli, paprika och pakchoi tillsammans med wokgrönsaker på plåt 20 minuter i ugn.
    5. Tillsätt väl avrunna äggnudlar. Toppa med laxen. Stek ytterligare i 10 minuter.
    6. Finhacka jordnötter. Koka i kokosmjölken tillsammans med de övriga ingredienserna, utom lime. på svag värme i 10 minuter. Smaka av med limesaft. Servera jordnötssåsen i en skål.

KOCK: norskfisk.senorskfisk.se

Uppdragsgivare:www.norskfisk.sewww.norskfisk.se

Kockens tips!

Lagar du fisk i ugn så överstek inte fisken. Använd stektermometer. När fisken når 55-58 grader är den färdig.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Äggröra med grönt
Om oss