Sesamknäcke

Sesamknäcke

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min( + 5 h )

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    10 Antal bröd

    • 25 gram

      Jäst (färsk)
    • 1 msk

      Honung
    • 2 dl

      Filmjölk
    • 4 dl

      Vatten
    • 6 dl

      Rågmjöl
    • 6 dl

      Dinkelmjöl
    • 1 dl

      Vetemjöl
    • 2 tsk

      Salt
    • 2 dl

      Vetemjöl till utbak
    •  

      Flingsalt
    •  

      Sesamfrö
  • Gör så här:
    1. Rör ihop jäst, honung, filmjölk, vatten och rågmjöl i en bunke. Täck med plast och ställ i rumstemperatur 5-7 timmar.

    2. Sätt ugnen på 225°C. Blanda i resten av mjölet. Arbeta så degen känns smidig. Dela degen i bitar. Rulla till bullar. Låt vila i 10 minuter.

    3. Kavla ut tunt på ett väl mjölat bord. Nagga brödet med hjälp av en kruskavel. Borsta bort det mesta mjölet. Pensla med lite vatten. Strö över sesamfrön och flingsalt.

    4. Lägg bröden på plåt. Baka i ugnen 8-10 minuter.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Om oss