Salta biten - rimmad oxbringaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Salta biten - rimmad oxbringa

  • 0 voting
    0Recension
    • 2 h 30 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 800 gram

      Oxbringa (rimmad, benfri)
    • 1 st liten

      Gul lök
    • 1 styck

      Morot
    • 6 korn

      Vitpeppar (hel)
    • Tillbehör:
    • 2 styck

      Paprika
    • 0.80 kilo

      Potatis
    • 2 msk

      Matfett (smör)
    •  

      Salt & peppar
    •  

      Pepparrot (nyriven)
  • Gör så här:
    1. Lägg köttet i en rymlig gryta och täck med vatten. Koka upp och skumma av (ta bort skum med hålslev).

    2. Skala och grovskär under tiden lök och morötter. Tillsätt dem och vitpepparkorn i grytan. Inget salt eftersom köttet redan är saltat. Låt köttet sjuda (lättkoka) under lock i 2-2,5 timmar tills köttet nästan faller isär.

    3. Servera köttet kallt eller varmt. Vi har valt varm bringa med pressad potatis, pepparrot och lättkokt paprika till.

    4. Skala, koka och pressa potatis. Lägg i en stor klick smör, salta och peppra.

    5. Ansa och skiva paprika. Förväll paprikan (1 minut i kokande vatten). Riv pepparrot. Smaka av spadet, som inte får vara för mesigt och andvänd det som sås till köttet.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

PASSAR TILL

Pressad potatis

Pressad potatis

  • 25 min
  • 6 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Salta oxköttsrätter är sällan kraftigt salta, men sältan är framträdande. Huvudvaran kan vara salt som i rätten Rimmad oxbringa, eller så är tillbehören salta som i Ångbåtsbiff med saltgurka.  LÄS MER
Kockens tips!

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Rimmad oxbringa - salta biten
0 voting
Rimmad oxbringa

Rimmad oxbringa

2 h 30 minMedel

Om oss