Rönnbärsgelé

Rönnbärsgelé

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 4 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 10 dl

      Rönnbär (frostbitna)
    • 200 gram

      Äpple (kokäpplen)
    • 3 dl

      Vatten
    • 9 dl

      Pudersocker
  • Gör så här:
    1. Rengör och rensa bären. Ta bort stjälkar och kärna ur äpplena. Skär äpplena i tunna skivor.

    2. Koka äpple och bär i 10 minuter på medelvärme. Pressa frukten då och då mot kanten, så att saften frigörs.

    3. Passera moset genom finmaskig sil och låt rinna av väl. Mät mängden saft.
         
    4. Koka upp saften och tillsätt lite puder-socker i taget (9 dl per liter saft). Låt sjuda på låg värme i 10-15 minuter. Testa med tesked. När gelén fastnar på 
      skeden, så är den klar.

    5. Skumma av. Häll upp i torra rena skålar.

KOCK: Werner VögeliWerner Vögeli

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Werner: Har man tillgång till frys är det en stor fördel, eftersom man då kan plocka bären när de är mogna. Men då måste man frysa dem innan tillagning. Om man väntar på att den första frosten skall komma, kan bären bli förstörda.

Kommentar
Om oss