Rödspätta- och blomkålsgratängBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Rödspätta- och blomkålsgratäng

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 600 gram

      Rödspätta (filé)
    • 1 huvud

      Blomkål
    • 3 styck

      Morot
    • 1 styck

      Chilifrukt (röd)
    • 5 dl

      Grädde
    • 2 styck

      Ägg
    • 0.50 styck

      Citron
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 225°C.

    2. Ansa och dela blomkålen i små buketter. Skrubba och skär morot i slantar. Riv västerbottenost. Halvera, kärna ur och hacka chili.

    3. Koka blomkål och morot i varsin kastrull till lagom tuggmotstånd 5-10 minuter. Häll av vattnet i ett såll och låt ånga av.

    4. Lägg ut fisk i ugnsfast form. Salta och peppra. Fördela över morot och sedan blomkål.

    5. Vispa ihop grädde, ägg, chili, salt och peppar. Häll över i formen. Strö över ost. Ställ in i ugnen cirka 25 minuter.

KOCK: AnnaAnna

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

För att räknas som kryddig rätt skall kryddigheten vara utmärkande. Hit räknas i första hand kryddheta rätter, dvs det finns tillbehör som pepparrot, chili e.d. med i rätten som ger hetta i munnen. I andra hand innefattas tydligt kryddiga rätter, men som inte ger direkt hetta och som i övrigt inte ä  LÄS MER
Kommentar
Om oss