Rödbetscarpaccio med rostade pinjenötter, parmesan samt balsamicoglazé (förrätt)

Rödbetscarpaccio med rostade pinjenötter, parmesan samt balsamicoglazé (förrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 15 min

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 1 kilo

      Rödbetor
    • 100 gram

      Rucolasallat
    • 1 kruka

      Basilika
    • 50 gram

      Parmesanost
    • 1 dl

      Balsamvinäger
    • 1 styck

      Kanelstång (10cm)
    • 0.50 msk

      Strösocker
    • 0.50 dl

      Olivolja
    • 1 msk

      Majsmjöl
    • 1 dl

      Pinjenötter
  • Gör så här:
    1. Tag bort dåliga blad och lägg rucolan i kallt vatten. Hyvla parmesanosten med osthyvel och mosa den sedan i handen till mindre bitar.
    2. Koka rödbetorna med skalet på i saltat vatten på medelvärme i 35-40 minuter. Sila av vattnet och låt dem svalna.
    3. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna så att de blir gyllenbruna.
    4. Blanda balsamvinäger, kanelstång samt socker i en kastrull och låt sjuda på medellåg värme tills blandningen fått en krämaktig konstistens. Om blandningen inte tjocknar, tillsätt då lite majsmjöl utblandat i vatten.
    5. Skär rödbetorna i riktigt tunna skivor med en osthyvel eller mandolin och lägg i en ring på tallrikarna. Gör en boll av rucolasallaten och lägg i mitten.
    6. Ringla över olivoljan samt glazén och toppa med pinjenötter samt parmesan. Garnera med basilika och någon skiva parmesan.

KOCK: Rent-a-ChefRent-a-Chef

Uppdragsgivare:www.rentachef.nuwww.rentachef.nu

Kommentar
Om oss