Rhode IslandsåsBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Rhode Islandsås

  • 1 voting
    1Recension
    • 10 min

    • 5 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 1.50 dl

      Majonnäs
    • 3 msk

      Chilisås
    • 1.50 dl

      Visp- el. mellangrädde
    • 1 msk

      Konjak/brandy
    • 1 msk

      Sherry (torr)
  • Gör så här:
    1. Blanda majonnäs och chilisås i en skål.

    2. Vispa grädden till hårt skum. Vänd ner grädden i majonnäschilin.

    3. Rör ner konjak och sherry.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Det finns många olika varianter av rhode islandsås. I stället för chilisås kan man ta ketchup och tillsätta lite tabasco e.d. och t.ex. finhackad paprika förekommer ibland som ingrediens. Passar främst till skaldjur, men också till sallad/grönsaker, fisk och kyckling.

Kommentar
Liknande recept
Om oss