Renskavstallrik med fårost, plommon och korianderBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Renskavstallrik med fårost, plommon och koriander

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 10 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 500 gram

      Renskav
    • 3 stjälk

      Stjälkselleri
    • 3 styck

      Plommon (färska)
    • 1 kruka

      Koriander (färsk)
    • 1 styck

      Rödlök
    • 200 gram

      Fetaost
    • 1 styck

      Citron
    • 1 msk

      Olivolja
    • 2 kvist

      Röda vinbär
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Lättina skaven om den är fryst.

    2. Tunnskiva selleri.
      Grovhacka koriander.
      Skala och tunnskiva rödlök.
      Kärna ur plommon och skär i båtar.

    3. Hetta upp olja i stekpanna och fräs renskaven i 5 minuter utan att bränna. Dra åt sidan.

    4. Fördela renskaven på tallrikar eller lägg upp på ett större fat. Strö över selleri, plommon, rödlök och koriander.

      Salta och peppra lätt (osten är salt).
      Bryt fetaost i bitar och fördela.
      Pressa över citronjuice.
      Häll på lite olivolja.
      Garnera med vinbär.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Vilträtter är oftast mager, smakrik mat. Klassas de som kraftfulla beror det på tillbehören. Rätterna är vanligen "medel" men tillbehör som pommes frites eller rösti gör rätten fettrik och kraftfull. Serveras söta tillbehö  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
Om oss