RegnbågssalladBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Regnbågssallad

  • 0 voting
    0Recension
    • 10 min

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 2 styck

      Regnbåge (hel)
    • 1.50 msk

      Salt
    • 10 korn

      Kryddpepparkorn
    • 2 huvud

      Isbergssallat
    • 0.50 styck

      Gurka
    • 3 styck

      Tomater
    • 6 msk

      Remouladsås
    • 2 msk

      Kapris
    • 1 styck

      Citron
    •  

      Örtsalt
  • Gör så här:
    1. Koka upp vatten, salt och kryddpeppar.
      Ta av kastrullen från plattan och lägg i fisken. Låt ligga 10 min.

    2. Tvätta grönsakerna och låt rinna av.
      Dela sallatshuvudet på mitten och gröp ur.
      Skär tomater och gurka i småbitar.

    3. Ta av skinnet på fisken och filéa den.

    4. Lägg ner tomater, gurka, fisk, remouladsås blandat i "sallatsskålen". Garnera med kapris. Servera citronklyfta och örtsalt
      vid sidan av.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Citron förekommer ofta som smaksättare av salladsrätter. Andra syrliga ingredienser som syrlig ost eller syrlig frukt kan ge en syrlig smak åt anrättningen. I syrliga grönträtter förekommer ibland ägg som ofta är ett smakproblem ihop med frä  LÄS MER
Kockens tips!

Självfallet passar de flesta fiskar till denna salladsrätt. Framförallt är detta ett bra sätt att ta tillvara överbliven fisk från en tidigare måltid.

Kommentar
Om oss