Råstekt sparris med entrecote och smör på rostad vitlök

Råstekt sparris med entrecote och smör på rostad vitlök

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 7 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 200 gram

      Grön sparris (färsk)
    • 1 msk

      Smör till stekning
    • 100 gram

      Smör
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 2 kvist

      Persilja
    • 4 skiva

      Entrecôte
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Skala och skiva vitlök till kryddsmör. Smält lite smör i en liten kastrull. Lägg i vitlöken. Stek försiktigt i smöret tills de är rostade. Mixa löken. Låt svalna.

    2. Rör resten av smöret mjukt. Blanda med vitlökssmöret. Hacka persilja och blanda i. Forma till en rulle. Ställ kallt.

    3. Bryt bottnarna på sparris. Skala om det behövs. Smält smör i en stekpanna. Råstek sparrisen. Salta och peppra.

    4. Hetta upp en stekpanna. Stek entrecote i smör. Krossa vitlök. Lägg i pannan. Ös med smöret. Stek 2-3 minuter på varje sida. Salta och peppra. Låt vila i 5 minuter innan servering.

    5. Servera gärna med rostad potatis eller dylikt.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Om oss