Rabarberpaj (smulpaj)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Rabarberpaj (smulpaj)

  • 0 voting
    0Recension
    • 35 min

    • 7 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    8 Antal bitar (8/tårta)

    • Deg smulpaj:
    • 1.50 dl

      Vetemjöl
    • 1.50 dl

      Havregryn
    • 2 msk

      Strösocker
    • 100 gram

      Smör el. margarin
    •  

      Pajform (22-25 cm)
    • Fyllning:
    • 1 liter

      Rabarber (skivad)
    • 1 msk

      Potatismjöl
  • Gör så här:
    1. Smält matfett i en kastrull. Rör ner socker, vetemjöl och havregryn.

    2. Sätt ugnen på 225°C.

    3. Dra av skalet på grova stjälkar. Skär i centimeterstora bitar. Strö över socker och potatismjöl. Något mindre sockermängd till späda stjälkar. Strö smuldegen över.

    4. Grädda mitt i ugn i cirka 15-20 minuter, tills smuldegen fått fin färg.

KOCK: SofiaSofia

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

För den som vill undvika alltför söta efterrätter kan en torrare tårta eller muffins passa, lämligtvis till kaffet efter maten. Man får dock inte vara rädd för kalorier.  LÄS MER
Kockens tips!

Välj helst späd rabarber.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Smulpaj - grundrecept
0 voting
Sockerfri rabarberpaj

Sockerfri rabarberpaj

1 h 45 minMedel

Om oss