Smulpaj med rabarberBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Smulpaj med rabarber

  • 0 voting
    0Recension
    • 35 min

    • 7 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    8 Antal bitar

    • Deg smulpaj:
    • 1.50 dl

      Vetemjöl
    • 1.50 dl

      Havregryn
    • 2 msk

      Strösocker
    • 100 gram

      Smör el. margarin
    •  

      Pajform (22-25 cm)
    • Fyllning:
    • 1 liter

      Rabarber (skivad)
    • 1 msk

      Potatismjöl
  • Gör så här:
    1. Smuldeg: Smält matfett i en kastrull.
      Rör ner socker, vetemjöl och havregryn.
       
    2. Paj: Sätt ugnen på 225°C.

      Dra av skalet på grova stjälkar (inget måste)
      Skär i centimeterstora bitar.
      Strö över socker och potatismjöl. Något mindre sockermängd till späda stjälkar.
      Strö över smuldegen.
       
    3. Grädda mitt i ugn i cirka 15-20 minuter, tills smuldegen fått fin färg.

     

KOCK: SofiaSofia

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Välj helst späda rabarber.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Smulpaj - grundrecept
1 voting
Bärpaj (smulpaj)

Bärpaj (smulpaj)

45 minEnkelt

Om oss