Rabarberbullar

Rabarberbullar

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 30 min

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    24 Antal bullar

    • 50 gram

      Jäst (färsk)
    • 150 gram

      Smör
    • 5 dl

      Mjölk
    • 1 dl

      Strösocker
    • 1 tsk

      Kardemumma (krossad)
    • 2 krm

      Salt
    • 12 dl

      Vetemjöl
    • Fyllning:
    • 70 gram

      Mandelmassa
    • 1 stjälk

      Rabarber
    • 2 msk

      Kanel
    • Garnering:
    • 1 styck

      Ägg till pensling
    • 1 dl

      Mandelspån
    • 1 dl

      Pärlsocker
  • Gör så här:
    1. Smula jäst i en bunke. Smält matfett i en kastrull. Tillsätt mjölk och låt bli cirka 37°C, fingervarmt.

    2. Rör ut jästen med degvätskan. Tillsätt socker, kardemumma, salt och vetemjöl. Arbeta till en smidig deg i cirka 10 minuter. Strö lite mjöl över degen och täck med en bakduk. Låt jäsa i cirka 30
      minuter.

    3. Riv mandelmassa. Hacka rabarber. Rör ihop smör, mandelmassa och kanel till fyllningen.

    4. Kavla ut degen till en avlång platta, ca 30 x 60 cm. Bred på fyllningen och den skurna rabarbern. Rulla ihop degen. Skär i bitar. Lägg på bakpappersklädd plåt. Låt bullarna jäsa övertäckta med bakduk cirka 30 minuter.

    5. Sätt ugnen på 210°C. Vispa upp ägg i en kopp. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på mandelspån och pärlsocker. Baka bullarna i 10-12 minuter.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Om oss