Quesadillas med bönor (plockmat)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Quesadillas med bönor (plockmat)

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    9 Antal portioner

    • 6 styck

      Tortilla (mjuka)
    • 1 styck

      Rödlök
    • 2 styck

      Tomater
    • 200 gram

      Majskorn (burk)
    • 1 styck

      Paprika (röd)
    • 300 gram

      Svarta bönor burk (med spad)
    • 100 gram

      Hårdost (lagrad)
    •  

      Olivolja
    •  

      Ger 4 trekanter/portion
  • Gör så här:
    1. Skala och finhacka rödlök. Dela tomaterna och ta bort det saftiga innanmätet. Hacka det fasta köttet. Ansa paprika och finhacka.

    2. Häll bort majsspadet och skölj majsen i vatten. Låt rinna av. Skölj även burk­bönorna och mosa dem med en gaffel. Blanda alla ingredienserna med varandra.

    3. Bred blandningen på en tortilla. Riv hårdost. Strö över hårdost. Lägg en tortilla överst. 

    4. Hetta upp olivolja i en stor stekpanna, som rymmer tortillan. Stek tortillan 3-4 minuter på vardera sidan till fin färg. Tips: Vänd med hjälp av en stor tallrik över pannan.

    5. Skär varje "tårta" i 12 snittar. Serveras ljummen eller rumsvarm.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Quesadillas ("kej-sa-di-ja") är tortillas med ost och andra pålägg, som vanligen äts vikt på mitten. Tanken är egentligen att osten skall smälta ihop den vikta tortillan under tillagningen till en enhet.

Kommentar
Om oss