Pumparöra som tillbehör, dipp eller smörgåspåläggBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Pumparöra som tillbehör, dipp eller smörgåspålägg

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 8 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 500 gram

      Pumpa (rensad)
    •  

      Olivolja till stekning
    • 2 msk

      Olivolja
    • 0.50 tsk

      Spiskummin (mald)
    • 1 tsk

      Sambal badjak
    •  

      el. sambal oelek
    • 1 klyfta

      Citron
    •  

      Salt
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 175°C.
      Skala pumpan och rensa bort kärnorna.
      Dela pumpan i mindre bitar.
       
    2. Ringla olja på en plåt. Lägg på pumpan.
      Sätt in i ugnen i 30 minuter.
      Ta ut och låt svalna något.
       
    3. Lägg över pumpan i matberedare.
      Tillsätt olja, spiskummin och sambal.
      Pressa över citronjuice. Mixa.
      Smaka av med salt.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Passar som brödpålägg eller som tillbehör till mat.

Kommentar
Om oss