PotatispuckBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Potatispuck

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 6 Ingredienser

    • Avancerat

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 5 styck

      Potatis (mjölig sort)
    • 1 styck

      Äpple (syrligt)
    • 0.50 styck

      Aubergine
    • 5 msk

      Smör
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    •  

      Muffinsformar (metall)
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen till 125°C. Skala potatisen och skär i mindre bitar. 

    2. Koka potatis i cirka 10 minuter tills den är mjuk. Mosa potatisen och blanda med lite smör, salt och peppar.

    3. Skala och kärna ur äpple. Skär den i 1 cm tjocka skivor. Skär auberginen i 1 cm tjocka skivor.

    4. Stek aubergine och äpple i lite smör på medelvärme i cirka 5 minuter.

    5. Lägg en aubergineskiva i botten på en muffinsform av aluminium. Spritsa potatismos över. Toppa med en äppleskiva.

    6. Sätt in i ugnen i cirka 15 minuter. Ta ut och vänd upp och ned på fat.

KOCK: L HanssonL Hansson

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

PASSAR TILL

Confitbakad kyckling med cocacolasås

Confitbakad kyckling med cocacolasås

  • 1 h 30 min
  • 26 Ingredienser
  • Avancerat
Kockens tips!

Passar till finare kötträtter.

Kommentar
Om oss