30 min
6 Ingredienser
Medel
Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
20 Antal tryfflar
200 gram
Mörk choklad100 gram
Smör (rumsvarmt)1.75 dl
Florsocker0.50 dl
PortvinKakaopulver
Flingsalt
KOCK: MagnusMagnus
Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu
Superenkla tryfflar som är snabba att svänga ihop.
Chokladtryffel är ursprungligen en konfekttyp gjord på mjuk chokladmassa s.k. ganache, bestående av choklad, grädde, smör, socker eller honung och någon smaksättare, t.ex. likör. Massan kan användas som fyllning i praliner, rullas till bollar som pudras med kakao eller doppas i smält choklad. Namnet härrör sig till bollarnas form, som påminner om tryffelsvampen. Som alltid missbrukas ursprungnamnen och "tryffel" används till lite vad som helst för att det låter fint.