Portvinssill med mung- och kidneybönorBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Portvinssill med mung- och kidneybönor

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min( + 48 h )

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    1 Satser (à 5 dl)

    • Lag:
    • 1.50 dl

      Ättikssprit (12%)
    • 1.30 dl

      Strösocker
    •  

      Lagerblad
    • 1.50 dl

      Vatten
    • 180 gram

      Inläggningssill (fpk)
    • 1 dl

      Kidneybönor burk (skölda)
    • 0.50 dl

      Mungbönor (kokta)
    • 0.50 dl

      Portvin
  • Gör så här:
    1. Torkade bönor blötlägges i 10 timmar (över natt).
       
    2. Koka upp lagen och låt svalna.
       
    3. Blötlagda bönor kokas cirka 10 minuter. Färdiglagade bönor på burk sköljs.
       
    4. Skär sillen i bitar.
       
    5. Varva ingredienserna i en glasburk och fyll på med lag och portvin. Fyll på med vatten så att sillen täcks med vätska.
       
    6. Låt stå och dra i svalt utrymme, helst i två dagar.

KOCK: Rent-a-ChefRent-a-Chef

Uppdragsgivare:www.rentachef.nuwww.rentachef.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Till gruppen salt rå fisk räknas främst olika sorters inlagd sill. Utmärkande är sältan, men i övrigt är smakrikedomen mycket varierande. Delvis mot våra principer, men av praktiska skäl har vi samlat flertalet inlagda sillsorter här. Inlag  LÄS MER
Kockens tips!

I avsaknad av inläggningssill kan man ta vanlig inlagd löksill. Plocka ur sillen ur burken.

Kommentar
Om oss