PortvinssåsBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Portvinssås

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 6 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 2 dl

      Portvin
    • 1 dl

      Vatten
    • 2 msk

      Kalvfond (konc)
    • 1 st liten

      Schalottenlök
    • 1 msk

      Smör el. margarin
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Skala och finhacka schalottenlök. Fräs löken mjuk i matfett på medelvärme i några minuter utan att bränna löken.

    2. Tillsätt portvin, vatten och fond. Reducera (låt koka ner) till halva mängden. Tillsätt lite extra portvin mot slutet.

    3. Smaka av med salt och peppar. Sila såsen genom ett såll. Vid behov, värm upp såsen igen.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Önskas en tjockare sås, vispa ner lite stärkelsemjöl t.ex. maizena. Såsen passar väl till stekt kött gärna till vilträtter.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Ryggbiff med portvinssås
Om oss