Portabellosandwich med mozzarella och aioliBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Portabellosandwich med mozzarella och aioli

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 4 skiva

      Surdegsbröd
    • 4 blad

      Romansallat
    • 2 styck

      Bifftomater
    • 4 styck

      Portabellasvamp
    • 2 msk

      Olivolja
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 250 gram

      Mozzarella
    • 1 styck

      Rödlök
    • 1 styck

      Citron
    • 2 styck

      Äggula
    • 1 tsk

      Dijonsenap
    • 2 dl

      Matolja
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 200°C.

    2. Skär bort det mörka på svampen. Lägg dem med ”skålsidan” uppåt. Skala och skiva över vitlök. Ringla över olivolja. Krydda med salt och peppar. Sätt in i ugnen cirka 15 minuter.

    3. Lägg äggulor i en bunke. Tillsätt pressad vitlök, pressad citron och dijonsenap. Vispa i olja i en tunn stråle tills den tjocknar. Smaksätt med salt och peppar.

    4. Rosta bröd i ugnen. Tag ut svampen. Skiva mozzarella. Fördela på svampen. Sätt in i ugn igen cirka 5 minuter, så att osten smälter lite.

    5. Skiva tomat. Skiva rödlök. Tag brödet. Lägg på lite aioli, salladsblad, tomater och mer aioli. Tag ut svampen och lägg på den. Avsluta med rödlöksringar och eventuellt lite god olivolja.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Ugnspizza med mozzarella och pesto
Om oss