PortabellorisottoBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Portabellorisotto

  • 0 voting
    0Recension
    • 35 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 1 st stor

      Portabellasvamp
    • 1 styck

      Gul lök
    • 1 dl

      Olivolja
    • 4 dl

      Avorioris
    • 2 dl

      Vitt vin (torrt)
    • 1.30 liter

      Vatten
    • 3 msk

      Kycklingfond (konc)
    • 60 gram

      Parmesan (nyriven)
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Skala och finhacka lök. Grovhacka svamp.

    2. Hetta upp olivolja i en tjockbottnad kastrull och lägg i lök och svamp. Fräs cirka 2 minuter.

    3. Lägg i riset och fräs ytterligare några minuter. Slå på vinet. Slå på vatten och fond. Låt sjuda 17-20 minuter. Rör ofta.

    4. Riv parmesan och lägg i strax innan servering. Salta och peppra ordentligt. Rör runt försiktigt och servera. Garnera gärna med något grönt.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Texmexmat är sällan mager och sällan enbart salt, utan vanligtvis kraftfull och smakrik, eller kryddig. I denna grupp finns i stället risrätter och andra närliggande rätter.  LÄS MER
Kommentar
Om oss