Pocherade laxbullar (buffé)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Pocherade laxbullar (buffé)

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 7 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    1 Sats (à 10 st)

    • 300 gram

      Laxfilé (utan skinn)
    • 0.50 kruka

      Basilika
    • 2 cm

      Chilifrukt (röd)
    • 1 tsk

      Salt
    • 1 styck

      Ägg
    • 0.50 dl

      Crème fraiche
    • 0.50 styck

      Citron
  • Gör så här:
    1. Skär ner laxen i mindre bitar. Strimla chili. Repa av basilikablad.

    2. Mixa hastigt lax, chili, basilika och salt i en matberedare eller med mixerstav. Tillsätt ägg och crème fraiche. Mixa lätt.

    3. Koka upp rikligt med vatten. Låt sjuda. Gör små bullar av färsen med hjälp av blöt sked och blöt handflata.

    4. Lägg i bullarna i det sjudande vattnet. När de flyter upp är de klara. Lägg upp på fat och pressa citron över.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrika fiskrätter har flera tydliga grundsmaker och kan innehålla speciellt smakrika tillbehör vilket ger smakrikedom. Kraftfull blir rätten t.ex. om den består av fet fisk och kaloririka tillbehör. Hasselsmörbakad laxfilé är en ganska kraftfull rätt med sammansatt smakupplevelse och ett typiskt r  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Pocherade laxbullar
0 voting
Pocherade kycklingbullar
Om oss