Plommonpaj

Plommonpaj

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min( + 30 min )

    • 7 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    8 Antal bitar

    • 125 gram

      Smör
    • 3 dl

      Vetemjöl
    • 2 msk

      Vatten
    • 230 gram

      Mandelmassa
    • 2 styck

      Ägg
    • 3 dl

      Crème fraiche
    • 0.50 styck

      Citron
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 220°C.

    2. Rumstemperera smöret. Blanda ihop smör, vetemjöl och vatten. Platta ut till ett platt paket. Ställ kallt i 30 minuter.

    3. Kavla ut degen. Klä en pajform, cirka 28 cm.

    4. Riv mandelmassa och citronskal. Blanda med ägg, och creme fraiche.

    5. Kärna ur plommon. Häll smeten i pajskalet. Tryck i plommonen. Sätt in pajen i ugnen i 20-25 minuter.

    6. Tag ur och låt svalna. Servera med lite lättvispad grädde.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

För den som vill undvika alltför söta efterrätter kan en torrare tårta eller muffins passa, lämligtvis till kaffet efter maten. Man får dock inte vara rädd för kalorier.  LÄS MER
Kommentar
Om oss