Pepprig sötpotatissoppa med fetaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Pepprig sötpotatissoppa med feta

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 9 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 1 kilo

      Sötpotatis
    • 2 msk

      Sichuanpeppar (krossad)
    • 1 styck

      Citron
    • 2 msk

      Olivolja
    • 1.50 liter

      Vatten till soppa
    • 1 msk

      Vegopulver (fond)
    •  

      el. buljongtärning
    • 200 gram

      Fetaost
    •  

      Salt
  • Gör så här:
    1. Skala och tärna sötpotatis. Mortla (krossa) sichuanpeppar. Riv skal från citron.

    2. Hetta upp olja i stor kastrull. Tillsätt sötpotatis sichuanpeppar och citronskal. Fräs i cirka 2 minuter utan att bränna.

    3. Tillsätt vatten och vegopulver/tärning. Låt småkoka i 15 minuter.

    4. Pressa i saften av citron. Mixa med mixerstav. Smaka av med salt.

    5. Häll upp och smula ner fetaost.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Gröna rätter är oftast smakrika. Salta, syrliga, söta och beska (sallad) ingredienser och smaksättare blandas om vartannat i såväl naturella som tillagade rätter. Antalet ingredienser är ofta många i en sallad.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Renskavslasagne med feta
Om oss