Peppargranar

Peppargranar

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 15 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    20 Antal granar

    • 175 gram

      Smör
    • 1.50 dl

      Strösocker
    • 1 dl

      Farinsocker
    • 4 styck

      Ägg
    • 1 dl

      Crème fraiche
    • 0.66 dl

      Glögg
    • 1 dl

      Lingonsylt
    • 4 dl

      Vetemjöl
    • 1 tsk

      Bakpulver
    • 3 tsk

      Kanel (mald)
    • 1.50 tsk

      Kardemumma (mald)
    • 1 tsk

      Ingefära
    • 1 dl

      Florsocker
    •  

      Vatten
    •  

      Små bakformar
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 175°C.

    2. Rör smör, socker och farinsocker mjukt och poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.

    3. Blanda lingonsylt med glögg och crème fraiche. Rör ner den i smeten. Blanda mjöl, bakpulver och kryddor. Sikta ner det. Rör om ordentligt.

    4. Häll smeten i formar. Baka i 20 minuter. Låt svalna.

    5. Blanda florsocker och lite vatten. Spritsa på. Garnera eventuellt med sockerkulor.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Det finns granformade silikonformar.

Kommentar
Om oss