Pennette Rigate med sparris och ricotta

Pennette Rigate med sparris och ricotta

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 400 gram

      Pennette Rigate Integrale
    • 200 gram

      Grön sparris (färsk)
    • 200 gram

      Vit sparris (färsk)
    • 150 gram

      Pancetta (rökt sidfläsk)
    • 0.50 styck

      Gul lök
    • 250 gram

      Ricotta
    • 0.50 dl

      Vatten
    • 1 msk

      Olivolja till stekning
    • 25 gram

      Smör till stekning
    • 1 krm

      Salt
    •  

      Parmesan (till garnering)
  • Gör så här:
    1. Skala och hacka lök. Skär pancetta i kuber. Skär av sparrisknopparna. Skär resten av sparrisen i 2 cm långa bitar. Koka sparrisknoppar i lättsaltat vatten tills de är mjuka, vita cirka 15 minuter, gröna cirka 5 minuter. Lägg åt sidan.
    2. Koka pasta enligt anvisning på paketet.
    3. Stek pancettan i lite olivolja tills den får fin yta. Ta ur pancettan och låt rinna av på hushållspapper.
    4. Sänk värmen och stek lök i samma panna några minuter tills den blir genomskinlig. Lägg i stjälkar från grön och vit sparris i stekpannan och stek i cirka 4 minuter.
    5. Häll lök och sparrisstjälkar i en skål. Tillsätt ricotta, vatten och salt. Mixa ihop med stavmixer.
    6. Blanda pasta, 2/3 av pancettan och ricottamixet. Stek i smör de kokta sparrisknopparna och den redan stekta pancettan tills knopparna får färg.
    7. Garnera pastan med pancetta, sparrisknoppar och parmesan.

KOCK: Christian CampogianiChristian Campogiani

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Avsnitt pasta-/risrätter ej klar. Pågående arbete.Pastarätter är som regel smakrika, risrätter smakrika eller kryddiga. Pastasåser är ofta lätt söta och ofta kryddiga och ofta är också övriga tillbehör smak  LÄS MER
Kockens tips!

Istället för färsk sparris går det bra att använda sparris från burk. Den behöver bara värmas, inte kokas.

Christian Campogiani, köksmästare på Den gamle och havet: Det här är en typisk vårpasta med grön och vit sparris. För att ge pastan en fin krämighet har jag valt att använda mig av ricottaost istället för grädde, som toppas med knaperstekt pancetta för att ge rätten en perfekt sälta.
Kommentar
Liknande recept
Om oss