Parmainlindad chèvre med honung på grovt bröd (vickning)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Parmainlindad chèvre med honung på grovt bröd (vickning)

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min( + 10 min )

    • 8 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 skiva

      Ljust matbröd
    • 150 gram

      Chèvre
    • 12 skiva

      Parmaskinka (rökt)
    • 8 styck

      Cocktailtomater
    • 4 msk

      Basilika (finhackad)
    •  

      Honung (flytande)
    •  

      Olivolja
    •  

      Salt (grovt havssalt)
  • Gör så här:


    Förberedelse:


    1. Skiva brödet. Hacka basilika.
      Packa in i plastpåsar.

    2. Skär chévreosten i portionsbitar. Linda in varje ostbit i 3 skivor parmaskinka. Ställ svalt. 

    15-20 minuter före servering:

    1. Sätt ugnen på 200°C.

    2. Lägg brödskivorna i en ugnsfast form. Ringla över lite olivolja. Salta lätt.

    3. Placera två cocktailtomater ovanpå osten. Ringla över lite honung.

    4. Grädda i ugnen tills tomaterna pyser och osten har smält något, det tar ca 10 minuter.

    5. Ta ut och strö över hackad basilika.

KOCK: SofiaSofia

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Om oss