Pad thai

Pad thai

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 14 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 250 gram

      Risnudlar
    • 400 gram

      Kycklingfilé
    • 0.50 st liten

      Vitkål
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 1 styck

      Purjolök
    • 0.50 dl

      Jordnötter (osaltade)
    • 2 styck

      Ägg
    • 3 msk

      Soja (kinesisk)
    • 1 msk

      Råsocker
    • 1 msk

      Fisksås
    • 4 msk

      Ostronsås
    • 1 styck

      Lime
    • 3 msk

      Matolja
    • Garnering:
    •  

      Jordnötter
  • Gör så här:
    1. Koka upp vatten i en stor kastrull. Lägg i nudlar. Ta bort kastrullen ifrån spisen och låt stå i 3 minuter. Skölj av nudlarna i kallt vatten.

    2. Strimla kyckling. Pressa vitlök. Strimla purjolök och vitkål. Hacka jordnötter.

    3. Woka jordnötter och kyckling i matolja. Tillsätt lök och vitkål. Vispa ägg separat och slå över under omrörning. Tillsätt nudlar, soja, fisksås, ostronsås och socker under omrörning. Sjud några minuter. Pressa över lime.

    4. Lägg upp på fat. Garnera med limeklyftor och jordnötter.

KOCK: AnnaAnna

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Pasta har neutral smak och är kryddning och tillbehör i övrigt milda har rätten neutral smak. Ofta ingår köttfärs och andra lätt smakrika ingredienser varför gränsen mot smakrik pastarätt är diffus. Risrätter är vanligtvis sma  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Thai räktoast

Thai räktoast

25 minMedel

0 voting
Thai räktoast (plockmat)
Om oss