Ostgratinerat mos och kycklingbröstfilé med bacon & rosmarin

Ostgratinerat mos och kycklingbröstfilé med bacon & rosmarin

  • 0 voting
    0Recension
    • 35 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 2 förp.

      DELi Kycklingbröstfilé-bacon
    • Mos:
    • 1 kilo

      Potatis (mjölig sort)
    • 3 msk

      Smör
    • 1 styck

      Ägg
    • 2 dl

      Mjölk
    • 100 gram

      Hårdost (riven)
    • Tillbehör:
    • 200 gram

      Champinjoner
    • 1 knippe

      Persilja
    •  

      Salt & vitpeppar
  • Gör så här:
    1. Skala och dela potatis i mindre bitar. Koka dem. Häll från vattnet och låt ånga av.

    2. Pressa samman potatisen mot kanten av kastrullen. Tillsätt ägg och smör i klickar. Späd med mjölk. Vispa med elvisp direkt i kastrullen till ett luftigt mos, men inte för länge då moset kan bli segt.

    3. Vänd ner riven ost. Smaka av med salt och peppar. Spritsa eller klicka ut moset i en form.

    4. Värm ugnen till 200°C.

    5. Tag av plasten på förpackningen till kycklingen. Ställ in hela förpackningen i ugnen och stek cirka 20 minuter eller till kycklingen är färdig.


    6. Höj värmen på ugnen till 250°C.

    7. Gratinera moset i ett par minuter tills det har fått fin färg.

    8. Dela svamp i kvartar om de är stora. Hacka persilja. Stek svampen. Salta, peppra och blanda ner persilja.

    9. Servera kyckling med gratinerat mos och stekta champinjoner.
Att tänka på när du väljer passande dryck

Kyckling, kalkon och struts är mager mat med neutral smak. Är även tillbehören neutrala blir hela rätten i sin helhet neutral. Till neutrala rätter gäller generellt att välja lättare, mildare drycker.  LÄS MER
Kockens tips!

DELi kycklingbröstfilé med bacon och rosmarin är specialprodukt från Kronfågel. Hittar du inte detta går det bra att rulla in vanlig bröstfilé i bacon och krydda med rosmarin.

Kommentar
Om oss