Oat cakes - skotska havrekakorBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Oat cakes - skotska havrekakor

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 7 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    12 Kakor

    • 2.50 dl

      Havregryn
    • 3 msk

      Vatten
    • 0.50 dl

      Farinsocker
    • 1 styck

      Ägg
    • 1 tsk

      Bakpulver
    • 1 tsk

      Salt
    • 4 msk

      Smör
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 175°C.

    2. Koka upp vatten. Häll vattnet över havregryn i en bunke.

    3. Smält smör. Tillsätt smör, farin, ägg, bakpulver och salt i bunken.

    4. Tryck ut degen på ett arbetsbord. Stansa ut runda kakor. Lägg kakorna på bakplåts­pappers­klädd plåt. Grädda cirka 12 minuter i ugnen.

KOCK: AnnaAnna

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kockens tips!

Traditionella skotska oat cakes innehåller endast 4 ingredienser: Havre, fett, vatten och salt. Vi har lagt till socker för sötma och ägg för att få lite luftigare kakor.

Traditionen säger att skotska soldater bar en påse havre och en plåt med sig när de förflyttade sig. På så sätt kunde de alltid laga oat cakes.

Kommentar
Liknande recept
1 voting
Skotsk lammsoppa

Skotsk lammsoppa

1 h 40 minMedel

0 voting
Skotska friterade ägg
Om oss