Nepalesisk Dal BaathBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Nepalesisk Dal Baath

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 3 dl

      Långkornigt ris
    • 1 styck

      Gul lök
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 2.50 dl

      Röda linser
    • 1 tsk

      Chilipulver
    • 0.50 tsk

      Ingefära (mald)
    • 1 tsk

      Koriander (mald/stött)
    • 1 tsk

      Kummin (mald)
    • 400 gram

      Grönsaker/potatis
    •  

      Matolja
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    • 2 styck

      Campingkök
  • Gör så här:
    1. Koka ris i dubbla mängden vatten enligt anvisning på förpackning (ca 20 min).

    2. Linsgryta: Skala och hacka gul lök.
      Skala och finhacka vitlök.

      Fräs (lättstek) lök och vitlök i olja på medelvärme några minuter tills löken är mjuk och glansigt (ej bränd).

      Rör ner linser och häll på vatten så att det täcker linserna med 1 cm. Koka ca 10 min tills linserna är mjuka. Salta och peppra.

    3. Grönsaksgryta: När riset är klart använd brännaren för att fräsa chilipulver, ingefära, koriander och kummin i lite olja i ett par minuter.

      Tillsätt grönsaker och/eller potatis och stek under omrörning tills de fått fin färg.
      Smaka av med salt och peppar.

KOCK: PrimusPrimus

Uppdragsgivare:www.primus.sewww.primus.se

Att tänka på när du väljer passande dryck

Starkt kryddade rätter är inte så vanligt i Skandinavien, men ökar tack vare utländskt inflytande. Med kryddigt avses i första hand kryddheta rätter, vilket skapas med chili, pepparrot, kryddpeppar e.d., men mildare kryddiga måltider kan ing&ari  LÄS MER
Kockens tips!

Två campingkök behövs. Kryddblandningen kan med fördel blandas i förväg.

Dal Baath är en av Nepals nationalrätter, som bl.a. äts av sherpas i Himalayaregionen.

Kommentar
Liknande recept
3 votings
Rågknäcke från Dalarna
Om oss