Musselsoppa med rotfrukter (förrätt)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Musselsoppa med rotfrukter (förrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 17 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 1 kilo

      Blåmusslor (färska)
    • 2 dl

      Vitt vin (torrt)
    • 1 styck

      Gul lök
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 1 blad

      Lagerblad
    • 5 korn

      Vitpeppar (hel)
    • 1 kvist

      Timjan
    • 0.50 styck

      Palsternacka
    • 1 styck

      Morot
    • 0.20 styck

      Rotselleri
    • 1 styck

      Schalottenlök
    • 1 msk

      Vitvinsvinäger
    • 1 förp.

      Saffran
    • 2 msk

      Matolja
    • 1 msk

      Canderel strö
    • 2 kvist

      Dill
    •  

      Salt & vitpeppar
  • Gör så här:
    1. Skölj och borsta av musslorna.
      Skala och skiva lök, liksom vitlök.
      Skala rotfrukter och skär dem i kuber.
      Skala och finhacka schalottenlök.

    2. Lägg lök, vitlök och musslor i en kastrull.
      Tillsätt lagerblad, pepparkorn och timjan.
      Tillsätt vin och lite vatten. Låt koka några minuter tills musslorna öppnat sig.
      Ta ur musslorna. Koka buljongen i 10 min.
      Sila av buljongen och håll den varm.

    3. Värm olja i en kastrull på medelvärme.
      Låt rotfrukterna svettas i ett par minuter.
      Tillsätt saffran och schalottenlök och låt det svetta med i ett par minuter. Tillsätt lite buljong och vitvinsvinäger. Låt puttra tills rotfrukterna är mjuka. Salta och peppra.

    4. Lägg en hög rotfrukter mitt i djupa tallrikar.
      Fyll på med buljong. Dekorera med dill och musslor. Övriga musslor vid sidan av.

KOCK: CanderelCanderel

Uppdragsgivare:www.canderel.sewww.canderel.se

Att tänka på när du väljer passande dryck

Skaldjur förekommer ofta som del av en smakrik rätt, eller så är tillbehören smakrika. Smakrikedomen är ofta stor, salt, surt, sött och kryddigt huller om buller. Så snart många smaker finns representerade i maträtten, blir   LÄS MER
Kockens tips!

Knacka på de färska musslorna som är öppna. De som inte stänger sig kastas. Kokta musslor skall öppna sig. De som inte öppnat sig kastas.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Kokta rotfrukter

Kokta rotfrukter

20 minEnkelt

0 voting
Hyvlade rotfrukter

Hyvlade rotfrukter

20 minEnkelt

Om oss