MorotsbrödBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Morotsbröd

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 30 min

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    1 Sats

    • 50 gram

      Jäst (färsk)
    • 0.50 dl

      Rapsolja
    • 1 dl

      Vatten
    • 6 dl

      Filmjölk (3%)
    • 5 dl

      Grahamsmjöl
    • 8 dl

      Vetemjöl
    • 1 msk

      Kummin (hel)
    • 1 tsk

      Anis (hel)
    • 2 styck

      Morot
    • 2 tsk

      Salt
  • Gör så här:
    1. Värm vatten, filmjölk och olja till fingervarmt (37 grader). Smula jästen i en bunke, häll på lite av vätskan och rör ut jästen. Tillsätt resten av vätskan och blanda ner salt, kummin, morötter, grahams- och vetemjöl.
       
    2. Arbeta degen smidig. Låt den sedan jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Lägg upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i bitar och forma rundstycken.
       
    3. Lägg bröden på bakplåtspapper på plåtar och låt jäsa till dubbelstorlek i ca 30 minuter. Grädda dem sedan i ugnen på
      225 grader i 10 minuter.

      1 sats ger 15-20 bullar.

KOCK: SofiaSofia

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Ost och bacon på morotsbröd
0 voting
Ost & bacon på morotsbröd
Om oss