Mojitomousse

Mojitomousse

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min( + 1 h 30 min )

    • 6 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    12 Bufféportioner

    • 4 styck

      Lime
    • 3 dl

      Grädde
    • 3 styck

      Gelatinblad
    • 0.50 dl

      Rom
    • 1 dl

      Råsocker
    • 1 kruka

      Mynta (färsk)
  • Gör så här:
    1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Mixa med en stavmixer, 8 myntablad och två matskedar socker, sprid ut på en tallrik och låt sockret torka.
    2. Skrubba en lime under varmt vatten, riv yttersta skalet. Dela 3 lime och pressa till en deciliter. Krama ur gelatinbladen och smält i en gryta tillsammans med limesaft och råsocker. Tillsätt rom.
    3. Finhacka en näve myntablad, blanda med vispad grädde och vänd ner limesaften. Fyll upp i glas och ställ kallt.
    4. Till servering, fukta kanten på glasen och doppa i limesockret, dekorera med limebit och myntablad.

KOCK: Michael KrantzMichael Krantz

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Små – men naggande goda.
Kommentar
Om oss