Mjuk kardemummakaka med lingonBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Mjuk kardemummakaka med lingon

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 15 min

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    12 Antal bitar

    • 175 gram

      Smör
    • 1.50 dl

      Strösocker
    • 1 dl

      Farinsocker
    • 4 styck

      Ägg
    • 1 dl

      Lingonsylt (rårörda)
    • 1 dl

      Gräddfil
    • 4 dl

      Vetemjöl
    • 1 tsk

      Bakpulver
    • 3 tsk

      Kanel (mald)
    • 1.50 tsk

      Kardemumma (mald)
    • 1 tsk

      Ingefära (mald)
    • 0.50 tsk

      Kryddnejlika (mald)
    •  

      Kakform (1,5 liter)
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 175ºC.

    2. Rör ihop smör, socker och farinsocker. Rör ner ett ägg i taget. Blanda lingonsylt med gräddfil och rör ner.

    3. Blanda mjöl, bakpulver och kryddor. Rör ner det i smeten.

    4. Smöra och bröa en kakform. Häll smeten i formen. Grädda nertill i ugnen i ca 50 minuter.

    5. Ta ut, låt svalna och stjälp upp.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kockens tips!

Glasera gärna kakan med sockerglasyr och dekorera t.ex. med lingon.

Glasyr: Blanda 1,5 dl florsocker med 1-1,5 msk vatten. 

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Almas kardemummakaka
Om oss