Almas kardemummakakaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Almas kardemummakaka

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    1 Kaka (8 bitars)

    • 3 styck

      Ägg
    • 2 dl

      Strösocker
    • 75 gram

      Smör
    • 1 dl

      Mjölk
    • 3 dl

      Vetemjöl
    • 1.50 tsk

      Bakpulver
    • 3 msk

      Kardemumma (mald)
    • 1 msk

      Kanel (mald)
    • 2 msk

      Florsocker till garnering
    • 2 msk

      Ströbröd till form
    • 1 msk

      Smör till form
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 175°C.
       
    2. Vispa ägg och socker poröst.
       
    3. Smält smör med mjölk i en kastrull. Blanda detta med äggsmeten.
       
    4. Tillsätt vetemjöl, bakpulver, kardemumma och kanel. Vispa samman.
       
    5. Smöra och bröa en sockerkaksform. Häll i smeten. Sätt in i ugnens nedre del. Grädda i cirka 40 minuter. Testa med trästicka att kakan är torr inuti.
       
    6. Ta ut kakan och vänd den uppochned på ett serveringsfat. Låt den svalna. Sikta (pudra) över florsocker med hälp av en sil.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Almas rabarberlemonad

Almas rabarberlemonad

1 h 10 minEnkelt

0 voting
Mjuk kardemummakaka med lingon
Om oss