Mjölkkokt fläskfilé med risBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Mjölkkokt fläskfilé med ris

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 6 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 900 gram

      Fläskfilé (hel bit)
    • 7 dl

      Mjölk
    • 2 tsk

      Örtkryddor (torkade)
    • 3 dl

      Ris
    • 1 msk

      Majsstärkelse
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Putsa köttet. Lägg det i en stor kastrull. Häll på mjölk så att det precis täcker.

    2. Koka upp och låt sjuda på låg värme 15-20 minuter.

    3. Koka ris enligt anvisningar på paketet.

    4. Använd 2 dl av mjölken till att göra sås. Koka upp och smaka av med örtkryddor, salt och peppar.

    5. Red med lite majsstärkelse så att såsen tjocknar.

KOCK: AnnaAnna

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Fläsk- och korvrätter är sällan vare sig magra eller neutrala i smaken. En fläskfilé är magert med neutral smak och om tillbehören är milda och lättsamma tillhör en sådan rätt denna grupp. Motsvarande kan gälla för falu  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Flygande fläskfilé
Om oss