Marsala mafaldineBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Marsala mafaldine

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 9 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 400 gram

      Pasta
    •  

      t.ex. mafaldine
    • 1 st liten

      Fänkål
    • 200 gram

      Lufttorkad skinka
    • 10 cl

      Marsala starkvin
    • 1 dl

      Grädde
    •  

      Matfett till stekning
    •  

      Salt & svartpeppar
    • Tillbehör:
    •  

      Vitt matbröd
  • Gör så här:
    1. Skär fänkålen i skivor. Strimla skinkan.

    2. Hetta upp olja i stekpanna på medelhög värme och fräs kålen mjuk i ca 5 minuter.
      Tillsätt marsalavin och reducera (koka ner) till halva mängden.

    3. Koka under tiden pastan enligt anvisning på förpackning. Låt rinna av i durkslag. Häll tillbaka i kastrullen och håll den varm.

    4. Tillsätt grädde och skinka till marsalasåsen. Småkoka på låg värme i ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.

    5. Lägg upp pasta på varm tallrik och häll över såsen.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Avsnitt pasta-/risrätter ej klar. Pågående arbete.Pastarätter är som regel smakrika, risrätter smakrika eller kryddiga. Pastasåser är ofta lätt söta och ofta kryddiga och ofta är också övriga tillbehör smak  LÄS MER
Kockens tips!

Marsala är ett starkvin uppkallat efter hamnstaden Marsala på västra Sicilien. Vinet skapades i slutet av 1700-talet av engelsmän, som hällde druvsprit i det lokala vinet för att det skulle tåla de långa sjöresorna.

Kommentar
Liknande recept
Om oss