Marockanska myntabiffar med mangosalsa

Marockanska myntabiffar med mangosalsa

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 14 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 800 gram

      Nötfärs
    • 2 styck

      Gul lök
    • 4 klyfta

      Vitlök
    • 2 styck

      Ägg
    • 1 kruka

      Mynta (färsk)
    • 1 kruka

      Koriander (färsk)
    • 1 styck

      Mango (mogen)
    • 2 styck

      Avokado
    • 1 styck

      Apelsin
    • 1 styck

      Lime
    • 4 dl

      Couscous
    • 150 gram

      Fetaost
    •  

      Grönsaksbuljong
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:

    1. Hacka gul lök, vitlök, koriander och mynta.
    2. Rör ihop den hackade löken, vitlöken, koriander och mynta tillsammans med nötfärsen. Men spara en del av myntan och koriandern till mangosalsan. Salta och peppra efter smak. 
    3. Forma biffar av färssmeten och lägg åt sidan.
    4. Skär upp mango, avokado och apelsin i lagom små bitar, tillsätt hackad mynta och koriander. Pressa en lime över salsan. 
    5. Koka upp couscous enligt anvisningar på förpackningen tillsammans med en buljongtärning och salt. När couscousen är färdig lägger du den i en skål och strör över smulad fetaost. Smaka av med salt och peppar.
    6. Stek biffarna ett par minuter på varje sida. De ska fortfarande vara lite rosa i mitten. Servera biffarna tillsammans med couscousblandningen och mangosalsan. 

     

Kommentar
Liknande recept
Om oss