Marinerad fläskkotlett med vitvinsbrässerad paprikakaprisBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Marinerad fläskkotlett med vitvinsbrässerad paprikakapris

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min( + 12 h )

    • 14 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 st stor

      Fläskkotlett
    •  

      Matfett till stekning
    • Marinad:
    • 2.50 liter

      Vatten
    • 0.50 dl

      Salt
    • 1 dl

      Farinsocker (brun)
    • 12 korn

      Svartpeppar (hel)
    • 4 blad

      Lagerblad
    • Sallad:
    • 3 styck

      Paprika (röd-gul-grön)
    • 2 st stor

      Gul lök
    • 16 styck

      Salladskapris
    • 2.50 dl

      Vitt vin (torrt)
    •  

      Olivolja
    •  

      Peppar
    • Tillbehör:
    • 800 gram

      Potatis
  • Gör så här:
    1. Marinering: Lägg lagerblad, svartpeppar, socker, salt i vattnet i en kastrull. Koka upp och låt marinaden svalna/kallna. Lägg i kotletterna och ställ kallt i 12 timmar.

    2. Dag 2
      Skala och koka potatisen mjuk. Mosa och tillsätt en klick smör och salt.

    3. Rensa under tiden paprika och skär i bitar. Skala och skiva lök.

    4. Hetta upp olja i stekpanna på medelhög värme och stek paprika, lök och kapris i cirka 3 minuter. Tillsätt vin. Låt småkoka i cirka 5 minuter tills vätskan blivit simmig, lite trögflytande. Undvik att salta pga sältan i kotletterna. Peppra eventuellt.

    5. Ta ut kotletterna ur marinaden. Hetta upp matfett i stekpanna och stek ena sidan i 7 minuter, vänd och stek den andra sidan i 4 minuter.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Fläsk- och korvrätter är oftast smakrika. En salt köttbit t.ex. kassler eller rimmad fläsklägg kombineras gärna med smakrika tillbehör som senap, äppelmos o.d. Kött och tillbehör är oftare kraftfulla än magra, men kan vara magert vi  LÄS MER
Kockens tips!

Salladskapris är stora kapris, som brukar finnas i butikernas delikatessdiskar. Vanligtvis säljs de marinerade i olja med kryddor. De används, som namnet anger, i sallader eller i gryträtter o.d. Salladskapris har mildare smak än små burkkapris.

Kommentar
Om oss