Mandelformar (mandelmusslor)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Mandelformar (mandelmusslor)

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 20 min

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    20 Antal formar

    • 1 dl

      Sötmandel
    • 0.50 dl

      Strösocker
    • 100 gram

      Smör (rumsvarmt)
    • 2 dl

      Vetemjöl
    • 0.50 styck

      Ägg
    •  

      Smält smör till pensling
    • 20 styck

      Briochform
    •  

      Mandelkvarn
  • Gör så här:
    1. Skålla mandel (1 minut i kokande vatten). Låt svalna. Tryck ut mandeln mellan fingrarna och släng skalet. (Skalet behöver inte tas bort. Med skal blir kakorna lite mörkare och smakrikare).

    2. Mal mandeln i mandelkvarn. (Matberedare fungerar inte bra). Alternativt: Använd mandelmassa.

    3. Sätt ugnen på 175-200°C.

    4. Rör ihop socker och smör. Tillsätt mandel, det mesta av mjöl och ägg. Arbeta ihop degen på bakbord med resten av mjölet. Linda in degen i plastfolie och låt vila i kylskåp 30-60 minuter.

    5. Pensla formana med lite smält smör. Kläm ut deg med fingrarna i formar. Ställ på ugnsplåt och grädda i 8-10 minuter. Stjälp dem ur formarna när de är varma.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

1 sats ger ca 20 mandelformar. Färdiga mandelformar finns att köpa i handeln. Fyll formarna med olika godsaker.

Kommentar
Om oss