Malanga fritters

Malanga fritters

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 7 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 500 gram

      Taro
    • 1 styck

      Ägg
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 1 msk

      Persilja
    • 1 tsk

      Salt
    • 1 tsk

      Vinäger
    •  

      Rapsolja till fritering
  • Gör så här:
    1. Skala och riv taro på ett rivjärn. Blanda ner ett ägg, pressad vitlök, persilja och kryddor.
    2. Hetta upp oljan till 180°C. Mät med stektermometer eller lägg i en brödbit som blir gyllenbrun på ca 1 minut om temperaturen är rätt. Ha alltid ett lock nära till hands att lägga på om det skulle börja brinna i oljan.
    3. Fritera matskedsstora klickar av smeten, vänd så de blir friterade runt om. Låt rinna av och servera som tilltugg till en öl.

KOCK: Michael KrantzMichael Krantz

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Taro (Colocasia esculenta) art i familjen kallaväxter. Du kan hitta den i asiatiska butiker. Ett alternativ som kan vara lättare att få tag i är cassava. 
Kommentar
Om oss