Majsplättar med salsa, rucolasallad och parmesanostBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Majsplättar med salsa, rucolasallad och parmesanost

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 17 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    8 Antal plättar

    • 2 dl

      Vetemjöl
    • 1 tsk

      Bakpulver
    • 0.60 dl

      Canderel strö
    •  

      el. strösocker
    • 2 styck

      Ägg
    • 1.20 dl

      Minimjölk
    • 400 gram

      Majskorn (sockerfri)
    • 1 st liten

      Paprika (röd)
    • 4 styck

      Vårlök
    • 2 msk

      Basilika (finhackad)
    •  

      Matolja
    • Salsa:
    • 2 styck

      Tomater
    • 1 st liten

      Rödlök
    • 1 msk

      Balsamvinäger
    • 1 msk

      Kapris (hackad)
    • 50 gram

      Rucolasallat
    • 30 gram

      Parmesanost
  • Gör så här:
    1. Förbered: Ansa och hacka paprika och basilika. Tärna tomater. Hacka kapris.
      Skala och finhacka rödlök. Skiva vårlök. Skiva parmesan. Häll bort majsspad.

    2. Deg: Blanda mjöl, bakpulver och Canderel (eller socker) i en stor bunke.

      Vispa ihop ägg och mjölk. Vispa ner lite i taget i mjölblandningen till en slät smet.
      Vänd ner majskorn, paprika, vårlök och basilika.

    3. Grädda: Hetta upp lite olja i en stekpanna på medel­värme. Häll ut klickar på ca 2 msk vardera i pannan och stek plättarna i 3 minuter på vardera sidan till gyllene färg. Håll färdiga plättar varma.

    4. Salsa: Blanda i en skål tomat, basilika, lök, Canderel, balsamvinäger och kapris.
      Lägg salsa, sallad och rivost på plättarna.

KOCK: CanderelCanderel

Uppdragsgivare:www.canderel.sewww.canderel.se

Kockens tips!

Stekta plättar kan frysas och sedan värmas t.ex. i microvågsugn. Canderel kan bytas ut mot samma mängd strösocker.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Salsa tomatillo

Salsa tomatillo

10 minMedel

0 voting
Salsa verde à la Petter
Om oss