Lök- och potatissoppa (friluftsmat)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Lök- och potatissoppa (friluftsmat)

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 10 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    2 Antal portioner

    • 2 styck

      Gul lök
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 2 msk

      Matolja
    • 300 gram

      Potatis
    • 1 liter

      Vatten
    • 2 styck

      Grönsaksbuljongtärning
    • 0.50 dl

      Mjölkpulver (+vatten)
    •  

      el. mjölk
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    •  

      Matbröd
  • Gör så här:
    1. Skala lök, skiva den gula och finhacka vitlöken. Skala och tärna potatis.
       
    2. Fräs (lättstek) lök och vitlök med olja i en kastrull på medelvärme några minuter tills löken är glansig men inte bränd. 
       
    3. Tillsätt potatis, vatten, buljongtärning och mjölk(pulver). Koka upp och låt sjuda i ca 10 minuter tills potatisen mjuknat.
      Krydda med salt och peppar.
       
    4. Servera gärna med bröd.

KOCK: PrimusPrimus

Uppdragsgivare:www.primus.sewww.primus.se

Kommentar
Liknande recept
Om oss