LöjromscheesecakeBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Löjromscheesecake

  • 0 voting
    0Recension
    • 4 h

    • 7 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    10 Antal bitar

    • 75 gram

      Smör
    • 200 gram

      Kavring
    • 4 styck

      Gelatinblad
    • 250 gram

      Philadelphiaost
    • 3 dl

      Gräddfil
    • 1 knippe

      Gräslök
    • 100 gram

      Löjrom
  • Gör så här:
    1. Smält smör. Riv kavring eller finfördela i matberedare. Blanda brödsmulor och fett. Platta ut blandningen i en springform.
       
    2. Låt gelatinblad ligga i kallt vatten cirka 5 minuter. Blanda philadelphia, gräddfil och finskuren gräslök.
       
    3. Ta upp gelatinbladen, krama ur vattnet och smält dem i en kastrull på svag värme. Låt svalna lite. Rör ner gelatinet i ostblandningen. Bred ut den på kavringsbotten. Ställ i kylskåp att stelna, det tar 3-4 timmar.
       
    4. Bred över ett tunt lager löjrom så det täcker. Garnera med finskuren gräslök.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Flertalet fiskrätter i denna grupp har tydlig salt smak, men är sällan kraftigt salta. Undantag är t.ex. Stekt salt sill, som är påtagligt salt. De flesta rätterna är inte heller påtagligt kraftfulla (kaloririka), utan snarare "medel", lite över genomsnittet för maträtter.  LÄS MER
Kommentar
Om oss