Linssoppa

Linssoppa

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 14 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 180 gram

      Gröna linser
    • 2 msk

      Olivolja
    • 1 styck

      Gul lök
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 350 gram

      Nötkött
    •  

      t.ex. högrev, nötbog
    • 0.50 tsk

      Spiskummin (mald)
    • 0.50 tsk

      Kanel
    • 1.50 liter

      Vatten
    • 3 styck

      Morot
    • 3 stjälk

      Blekselleri
    • 2 styck

      Tomater
    • 0.50 styck

      Citron
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Skala och hacka gul och vit lök. Skär morötter i tärningar. Strimla stjälkselleri. Tärna tomater. Skär kött i små tärningar.

    2. Fräs löken i olivolja tills den är genomskinlig. Tillsätt kryddor och köttet. Fräs i 3 minuter ytterligare.

    3. Lägg över allt i en gryta. Slå på vatten. Koka upp. Skumma av ytan. Lägg på ett lock och koka i cirka 30 minuter.

    4. Tillsätt linser och grönsakerna. Koka tills köttet känns mjukt, cirka 20 minuter. Smaka av med salt och peppar. Pressa i lite citron.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Linser är bra och billiga, dom mättar bra, är goda och kostar ingenting. Den här soppan serverar man i bl.a. Tunisien.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Indisk linssoppa (friluftsmat)
Om oss