LinspuréBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Linspuré

  • 0 voting
    0Recension
    • 25 min

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 200 gram

      Puylinser
    • 0.50 styck

      Morot
    • 0.50 styck

      Gul lök
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 35 gram

      Späck
    • 3 dl

      Vatten
    • 1 msk

      Kycklingfond (konc)
    • 1 tsk

      Timjan (torkad)
    • 1 kruka

      Persilja
    • 1 msk

      Rödvinsvinäger
    • 3 msk

      Smör
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Skala och skiva morot, lök och vitlök.

    2. Lägg linser, morot, lök, vitlök, späck, fond, vatten och timjan i en kastrull. Koka upp och låt koka svagt i 7 minuter. Klipp i persilja och koka i ytterligare 3 minuter.

    3. Tag av kastrullen från värmen. Sila av hälften av spadet. Häll resten i en matberedare (eller använd mixerstav) och mixa till slät puré.

    4. Smaka av med vinäger, smör, salt och peppar. Värm eventuellt på purén före servering om den har kallnat.

KOCK: PiaPia

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Passar både till kött och fisk.

Kommentar
Om oss